Javni pozivi za regresiranje i subvencioniranje u poljoprivredi

SMEDEREVO, 21.  jun 2023 – Grad Smederevo je danas objavio tri javna poziva; prvi je za subvencionisanje premije osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja, drugi za regresiranje reproduktivnog materijala u govedarstvu i treći za korišćenje sredstava za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede.

Po prvom pozivu predviđena su sredstva u iznosu 30 posto visine premije osiguranja bez PDV-a, a maksimalni iznos po poljoprivrednom gazdinstvu je 120.000 dinara. Za ovu namenu opredeljeno je 8 miliona dinara, rok za prijavljivanje je 1. jul, a najkasnije do 31. oktobra.

Po drugom pozivu, za regresiranje reproduktivnog materijala u govedarstvu, predviđeno je 2.500 dinara po priplodnom grlu, a maksimalni iznos po gazdinstvu je 72.500 dinara.  Za ovu namenu opredeljeno je 1.400.000 dinara, rok za prijavljivanje je 1. avgusta,  i ovde najkasnije do 31. oktobra.

Po trećem pozivu, za korišćenje sredstava za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, predviđeno je maksimalno 100.000 dinara po udruženju, a i ovde je poslednji rok za prijavljivanje 31. oktobar.

Detalje ovih javnih poziva možete da vidi vidite OVDE.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!